Video prodüksiyon ve video yapımı nedir?

Video Prodüksiyon, video yapım aşamalarının tamamına verilen isimdir. Video Prodüksiyon üretiminde üç aşama vardır bunlar sırasıyla üretim öncesi, üretim ve üretim sonrası aşamalardır. Prodüksiyonun planlama aşamasına Pre Prodüksiyon, üretim ve üretim sonrası görsel ve işitsel materyallerin düzenlenmeye başlandığı; Kurgu, seslendirme, birleştirme, yazılama, basım, çoğaltım gibi aşamalara Prodüksiyon ve post prodüksiyon denir. 

Çeşitli medya türlerinin egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlar her gün, bazen aynı anda, çeşitli aygıtları kullanarak birçok farklı ortamdan bilgi alırlar ve bu bilgileri kullanırlar. Örneğin, telefonlarında sosyal medyayı kontrol ederken bir podcast veya radyo dinleyebilir ya da tabletlerinde yemek tarifleri ararken TV izleyebilirler. Medya, aslında amacı geniş bir kitleyi bilgilendirmek, eğitmek veya eğlendirmek olan her türlü iletişimi ifade eder. 

Web içeriğinden sosyal medyaya, TV, video ve radyo içeriğine kadar her şey olabilir Medya eğilimleri her zaman değişmekte ve gelişmektedir, ancak bir şey kesindir: Medyanın insanların günlük yaşamlarındaki rolü ve bunun kişisel, sosyal ve politik koşullarımız üzerindeki etkisi muazzamdır. Sosyal medya aracılığıyla günler içinde büyük bir protesto yürüyüşü düzenlenebilir. Ev yapımı bir video viral ve dünya çapında bir tartışma ya da sadece eğlenceye kıvılcım olabilir. 

ÜST
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan